Gårdagens middag

Det känns lite som gårdagens nyheter att ta upp gårdagens middag i ett blogginlägg. Men igår blev det libanesinspirerad kycklingfilé med myntayoghurt, tomatsallad, marinerade bönor och lite annat. Jag slängde nog ner halva kryddskåpet i marinaden till kycklingen, i princip allt utom de torkade örterna. Paprikapulver, chilipulver, spiskummin, cayenne, kanel, kryddpeppar, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver. Och salt och olivolja. Jag tror att jag hade i lite sumak också. Det luktade faktiskt precis som vissa delar av mezetallriken från det libanesiska stället längst in i Kista food court. Och gott blev det. Vi åt ris till, egentligen passar väl couscous bättre men det går inte riktigt hem hos dom yngre medlemmarna av familjen. Jag tänkte göra humus till också men den enda burk med kikärtor jag hittade gick ut i februari, det är inte ofta man hittar en konservburk som faktiskt har passerat bäst före-datum.... Eventuellt att jag har några småtetror med kikärtor nånstans men jag orkade inte rota i alla skåp. Stora vita bönor hittade jag, men kände inte för att experimentera med dessa och göra nån sorts vitabönhoummus så jag marinerade dom bara med salt, olivolja, citron och vitlök istället. Det är så himla gott! Tyvärr är jag den enda i familjen som äter sådana här bönhistorier, ja, bortsett från E då men han fiser så förfärligt just nu, så inga bönor för honom.
Som den goda bloggare jag är, tog jag naturligtvis en helt arrangerad bild på mina vackra ingredienser till maten:


Sen när jag fortsatte laga så kom jag på att det var faktiskt rätt smidigt att ha allt framtaget, så helt förgäves var det ju inte att arrangera en liten bild, bortsett från att själva matlagandet skedde i den andra änden av köket så jag fick tränga mej fram till grejerna så fort jag skulle ha nåt.

ingenordningalls

En opersonligt personlig anonym öppenhjärtlig men inte utlämnande blogg om lite pyssel, tankar och annat som jag ägnar mej åt närhelst jag kommer åt.

RSS 2.0