Trädgårdsbilder!!

Ett bildinlägg :D


Grönkålen frodas. Jag funderar på om jag ska låta den vara (med fiberduk på) eller riva upp den och sätta annat. Jag drog upp en och inga tendenser till klumprot vad jag kunde se.


Libbsticka har jag för mej att detta var.


Man kan ta ganska bra närbilder med mobilen iallafall.



Berberis. Fin såhär och när den får höstfärger, annars bara hemska taggar.



Kirskål i mängd. Men det ska ju vara ätbart så det är väl bara att skörda ;)


Växthuset behöver städas ur. Än har jag inte kommit på vad jag ska göra med den gamla tomatjorden i hinkarna, men jag gräver nog ner den i nåt nytt grönsaksland.


Det här verkar vara nåt ogräs, men den luktade ganska gott när jag gnuggade lite på den.


Vårt gamla döda träd bakom växthuset. Jag funderar på att sätta klätterväxter där som får klättra upp i trädet, så länge det nu kommer att stå kvar. Funderar på att såga av några av grenarna först.


Här är en närbild på mossan på trädet.


Mera trädmossa/-lavar och svamp.


Violer!!! Kommer på flera ställen i trädgården! Kul!!!


Jag tror att buskarna bakom boden är nån schersmin. Dom doftar underbart när dom blommar men blir rätt trista sen. Jag funderar på att klippa ner dom i år och kanske flytta dom men jag vet inte vart. Det kanske får bli efter blomningen i så fall.


Vitlöken frodas. Jag undrar om harar och rådjur gillar vitlöksblast?


Det växer i kryddlandet, särskilt gräslöken ser lovande ut. Två nysatta rosmarinplantor har vi också.


Temyntan kommer bra i år. I år blir nog myntalådan fylld av just mynta. Jag ska flytta gräslöken och timjanplantan som hamnade där förra året. 


Fjolårets squash och pumpaland. Jag undrar vad som ska hamna där i år. Kanske majs och höga bönor. Eller bara ärtor och bönor. Vintern har ju varit rätt mild så det bli nog ett "bra" snigelår i år. Ska nog köpa lite nematoder och kardborreband eller slipremsor att sätta runt pallkragarna.


Och så en helt annan bild. Denna stol vill jag ha, men 2400 är lite saftigt, det får man nog en hel traktor för...

ingenordningalls

En opersonligt personlig anonym öppenhjärtlig men inte utlämnande blogg om lite pyssel, tankar och annat som jag ägnar mej åt närhelst jag kommer åt.

RSS 2.0