Nytt trädgårdsår!

Då har det nya trädgårdsåret smygit igång. Jag har trampat runt i trädgården i det fina vädret under helgen och måttat ut nya trädgårdsland. Fyra stycken pallkragar väntar också på att få användas och ett gäng fröer har försåtts. Prio ett just nu är att få diverse fröer i jorden, därefter ska hinkar och krukor i växthuset samt blomlådorna tömmas och rengöras, växthuset ska skuras och blomlådorna ska fyllas med jord och sallad, rädisor och spenat. 

Jag har stora planer. Smultronlandet ska bort och kryddlandet utökas, det ska grävas för hallon bakom växthuset och grönsakslandet ska åtminstone fördubblas. Pallkragarna kommer nog att få plats på framsidan av huset, och kanske fyllas med jordgubbar. Växthuset ska målas utvändigt och några ruttna plankor bytas. Vinbär och krusbärsbuskarna på gaveln ska få lite omvårdnad och rens och kanske bytas ut eller förökas på sikt. Jag ska skaffa fler havtornsbuskar så jag får några bär. Kanske funkar det att sätta blåbär på vår halvskuggiga baksida.

Häng med mej detta nya trädgårdsår om du är nyfiken!

Armbandsutmaningen fortsätter också, där lägger jag främst ut på instagram, @jontahontanonna heter min sida. Just nu ligger jag några veckor efter där, men jag har fem-sex armband på G som väntar på att färdigställas, så jag är snart ikapp!

Åsååå några relativt nytagna bilder:


Tussilago på Viksjö golfbana!


Ett av alla armband som är på gång!


Vitlöken jag satte i höstas har börjat titta upp. Jag har lagt på en fiberduk så vår glupska hare inte ska käka upp skotten (gillar dom sånt?).


Rosenvialen har börjat grönska. Den ska flyttas till ett lämpligare ställe där den kan få klättra.



Den tidigare nämnda haren har gått hårt åt grönkålen under vintern. Men det kommer lite nytt i topparna, kan grönkål månne räknas till perenner eller iallafall tvååriga?

ingenordningalls

En opersonligt personlig anonym öppenhjärtlig men inte utlämnande blogg om lite pyssel, tankar och annat som jag ägnar mej åt närhelst jag kommer åt.

RSS 2.0