Fröknäcke!
Jag har inte skrivit något här i bloggen på ett par dagar, det beror på att ja har haft fullt upp med livet och inte hunnit med något pyssel eller liknande. Men idag gjorde jag en sats fröknäcke från en färdigblandad påse frön från Risenta.

Påsens innehåll blandades med tre matskedar olja och fyra deciliter kokande vatten, fick stå till sej en stund i bunken och sedan kavlade jag ut smeten på två plåtar in i ugnen på 150 grader varmluft i ca 55 minuter. Den ena plåten kryddade jag med örtsalt och den andra bara med flingsalt. Tyvärr blandade jag ihop alla bitarna så jag vet inte riktigt vilka som är med flingsalt på och vilka som är med örtsalt så jag kan inte säga än vad som blev godast. Men gott blev det, det tyckte även ettåringen som fick smaka några små bitar, men inte så mycket, jag är lite osäker på om linfrö och chiafrön är nyttiga för så små barn.


Påsens innehåll blandades med tre matskedar olja och fyra deciliter kokande vatten, fick stå till sej en stund i bunken och sedan kavlade jag ut smeten på två plåtar in i ugnen på 150 grader varmluft i ca 55 minuter. Den ena plåten kryddade jag med örtsalt och den andra bara med flingsalt. Tyvärr blandade jag ihop alla bitarna så jag vet inte riktigt vilka som är med flingsalt på och vilka som är med örtsalt så jag kan inte säga än vad som blev godast. Men gott blev det, det tyckte även ettåringen som fick smaka några små bitar, men inte så mycket, jag är lite osäker på om linfrö och chiafrön är nyttiga för så små barn.

Jag har tidigare gjort fröknäcke/frökex enligt andra recept, t ex olika LCHF-recept och raw-food-recept, men det här blev nog godast hittills, vilket jag tror beror snarare på gräddningstemperaturen och -tiden än själva receptet. Det blev knaprigt och rostat, och det blir det ju knappast när man bara torkar det på låg värme som i rawfood. Men självklart behöver man inte köpa färdig fröblandning som jag nu gjorde av ren lathet, påsen kostade 39 kr på coop forum, men alla ingredienser utom chiafrön hade jag redan hemma.