Kimchi....
...svängde jag ihop idag. Två sådana här burkar blev det:

Kanske att det blev lite mycket gegga till lite för lite salladskål, men vi får se hur det tar sig. Enligt receptet ska man lägga plastfolie på kålen innan man sätter på locket. Jag förstår inte riktigt om folien ska ligga på ytan av kålen för att stänga ute syret eller om den bara ska sitta innanför locket. Först hade jag den bara innanför locket, men nu när jag tog framlocka fotograferade ena burken så kom jag på att funktionen kanske är att stänga ute syret (eller delar av syret, plastfolie duger inte riktigt till syrgasbarriär) så jag tryckte ner folien i burkarna. Om några dagar vet vi om jag gjort rätt, annars kan ju detta vara en sån sak som man får testa sig fram med och kanske inhämta kunskap från flera håll innan det blir bra.

Kanske att det blev lite mycket gegga till lite för lite salladskål, men vi får se hur det tar sig. Enligt receptet ska man lägga plastfolie på kålen innan man sätter på locket. Jag förstår inte riktigt om folien ska ligga på ytan av kålen för att stänga ute syret eller om den bara ska sitta innanför locket. Först hade jag den bara innanför locket, men nu när jag tog framlocka fotograferade ena burken så kom jag på att funktionen kanske är att stänga ute syret (eller delar av syret, plastfolie duger inte riktigt till syrgasbarriär) så jag tryckte ner folien i burkarna. Om några dagar vet vi om jag gjort rätt, annars kan ju detta vara en sån sak som man får testa sig fram med och kanske inhämta kunskap från flera håll innan det blir bra.